Foto picture image buikdanseres Kaouther in buikdanskostuum

Workshops

Algemene informatie

Naast workshops voor allerlei gelegehheden verzorgt buikdanseres Kaouther ook reguliere workshops. Deze worden 2 keer per maand gehouden in Gouderak. Zie het rooster voor deze workshops. Foto picture image buikdanseres Kaouther in buikdanskostuum

Wat kan je van de buikdanslessen en workshops verwachten

Bij de beginners krijg je eerst eenvoudige basistechnieken belly dance zoals hipdrops, heupcirkels en armbewegingenen en het 'isoleren' van bewegingen. Bij de overige niveaus buikdanslessen wordt steeds aan de verbetering van deze technieken gewerkt en worden complexere combinaties geleerd. Daarnaast wordt met verschillende attributen gedanst, zoals sluiers, wings, doeken en stokken. Aan het eind van elke buikdanscursus wordt een dansje geleerd waarin alle geleerde technieken en combinaties zijn verwerkt. Als je zin hebt om na een aantal cursussen zelf buikdansoptredens te doen, bestaat die mogelijkheid bij Kaouthers buikdansgroep. Bekijk ook eens de fotoshow van haar buikdanslessen.

Buikdanskleding en schoenen

De prettigste kleding om tijdens te buikdansles te dragen, is een gymbroek, legging of een (cirkel)rok met daarop een topje. Om de heupbewegingen te accentueren is het leuk om daarbij een heupsjaal te dragen. Over het algemeen wordt op blote voeten gedanst, maar eenvoudige balletschoenen of dansschoenen met leren of cosy zool kunnen ook gebruikt worden. Foto picture image buikdanseres Kaouther in buikdanskostuum

Belly dance muziek

Tijdens de buikdansles wordt op Arabische muziek gedanst (vooral muziek uit Egypte). De muziekstijlen variëren van klassieke melodieuze liedjes en trommelsolo's tot moderne popnummers, eventueel vermengd met westerse en Zuid-Amerikaanse ritmes, zoals gebruikt bij de samba, salsa en flamenco.

Privéles

Kaouther is ook beschikbaar voor privélessen buikdans. De prijs daarvan bedraagt € 45,- per uur. Als je met meer personen les wilt krijgen, ben je per persoon goedkoper uit. Vraag even naar de tarieven.