Kaart van TunesiŽ Tunesische deur Hand van Fatima

Buikdanseres Kaouther

Tunesische buikdanseres

Kaouther is geboren in het Noord-Afrikaanse land Tunesië, een land met een rijke historie en geliefd als vakantieland. Vanaf haar jeugd is Kaouther gefascineerd door het buikdansen (ook wel 'Raqs Sharki' of Oriëntaalse dans). Daar heeft ze de basis gelegd voor haar oriëntaalse stijl als buikdanseres.

Eigen stijl als buikdanseres

Direct na haar komst naar Nederland ging Kaouther in Rotterdam 'International Marketing en Management' studeren, een opleiding die ze in 2002 afrondde. Tegelijkertijd heeft ze op dansgebied haar technieken verfijnd via buikdanslessen en workshops. Ook heeft ze regelmatig in Egypte workshops en lessen gevolgd van bekende buikdanseressen. Via congressen blijft ze op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, zoals het jaarlijkse International Raqs Congress in Brussel. Zelf heeft ze als buikdanseres een eigen stijl, die een mengeling is van klassiek Egyptisch, Noord-Afrikaans en Latijns-Amerikaans, maar vooral oriëntaals is met een zeer vrolijke uitstraling.

Schrijf je iets in mijn gastenboek?

Buikdansoptredens

Buikdanseres Kaouther Rond het jaar 2000 is buikdanseres Kaouther gaan ontdekken dat het erg leuk is om het plezier in het buikdansen met anderen te delen. Daarom heeft ze zich gericht op buikdansoptredens. In de loop der jaren heeft ze op heel veel plaatsen opgetreden: Rotterdam, Delft, Den Haag, Gouda, Utrecht, Amsterdam, Zoetermeer, Nijmegen, Tilburg, 's-Hertogenbosch, Roosendaal, Breda, Maastricht enz. Haar optredens als buikdanseres vinden plaats op verjaardagsfeestjes, bruiloften, in restaurants, maar ook op bedrijfsfeesten (bijv. ABN/AMRO, Gemeente Rotterdam) en festivals (bijv. het Dunya Festival in Rotterdam en Rode Kruis Gala). Daarnaast heeft Kaouther in verschillende televisie-programma's opgetreden. Daarbij heeft ze een eigen buikdansgroep waarmee ze optredens verzorgt (zie Kaouther's Buikdansgroep.

Buikdanslessen en workshops buikdans

Momenteel geeft ze enkele avonden in de week buikdansles in Rotterdam, gericht op mensen uit de regio Rotterdam, Zoetermeer, Den Haag, Delft. Daarnaast zijn buikdans workshops erg in trek bijv. voor vrijgezellenfeestjes of bedrijfsuitjes.